Tähän osioon tätä sivustoa on pyritty keräämään erityisen laadukkaita videoita, jotka avaavat ilmastonmuutosta asiallisesti ja tasapainoisesti. Koska ilmastonmuutos on monella tapaa verrattain monimutkainen ilmiö, ja aiheeseen liittyy osittain erityissanastoa, niin on esille nostettu ainoastaan suomenkielisiä videoita, tämä toivon mukaan helpottaa aiheen ymmärrettävyyttä.

Ilmastonmuutos pähkinänkuoressa:

Vaikka tämän yllä olevan videon otsikossa puhutaankin vuodesta 2016, niin ei sen pidä antaa hämätä. Videon sisältö on hyvin isossa määrin erittäin relevanttia myös vuonna 2018. Videon alkuperäinen julkaisuvuosi kannattaa erityisemmin huomioida oikeastaan vain siinä vaiheessa, kun puhutaan esimerkiksi edellisen vuoden lämpötiloista. Videolla esiintyy suomalaisia aiheen asiantuntijoita.

ilmastonmuutos ja inhimillinen näkökulma:

Tällä videolla Pekka Haavisto kertoo selkeästi siitä, miten ilmastonmuutos voi aiheuttaa jo nyt pakolaisuutta sekä konflikteja.

ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomessa:

Tällä videolla puolestaan mainitaan muutamia niistä vaikutuksista, joita ilmastonmuutoksella odotetaan olevan erityisesti Suomessa.

Laajemmin ja tarkemmin ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomessa:

Tässä videossa käsitellään ylempää videota laajemmin sekä tarkemmin ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomessa. Ajasta 12:23-> löytyy yhteenveto siitä, miten ilmastonmuutoksen oletetaan vaikuttavan Suomessa.